Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga 

Bij Yogapraktijk Groningen wordt Yin Yoga gegeven. Dit is een vorm van yoga die accent legt op het meditatieve aspect van yoga. Je staat, zit of ligt bij Yin Yoga langer in de houdingen dan bij de meeste andere yogastijlen. Hierdoor krijg je tijd om je via je adem te verbinden met je lichaam en langere tijd stil te staan bij wat je ervaart. Zo ontstaat er meer rust en meer ruimte voor het bewustzijn.

Iedereen met een burn-out, stress-gerelateerde klachten en stemmingsklachten zal veel baat hebben bij Yin Yoga. Veel meer nog dan bijvoorbeeld bij gewoon sporten sluit Yin Yoga namelijk aan bij het energielevel dat je hebt en leert het je om stil te staan bij je lichaam. Het stil staan en bewust worden van (signalen in) je lijf is uitermate behulpzaam. Het gebrek aan bewustzijn maakt je namelijk vatbaar voor stress, uitputting of somberheid! Een groter bewustzijn helpt je om beter te signaleren wat je nodig hebt en dus om beter voor jezelf te zorgen.

Yin Yoga richt zich in tegenstelling tot de meer actieve yogastijlen (die zich veelal op spieren richten) vooral op het bindweefsel. Door in yogahoudingen specifieke bindweefselgroepen en gewrichten voorzichtig op te rekken of samen te drukken, maak je het bindweefsel en de gewrichten soepeler. De voordelen hiervan zijn groot!

Voordelen

Fysiek, emotioneel, energetisch en psychologisch/spiritueel zorgt Yin Yoga voor verjonging en het opheffen van blokkades. Wil je meer weten? Klik dan HIER.