Herstel na burnout of ziekte

Als je last hebt van een burnout of hiervan aan het herstellen bent, dan is deze vorm van yoga uitermate geschikt om te beoefenen. Ook als je lichamelijk ziek bent of ziek bent geweest, dan kan Yoga Nidra je helpen om je herstelproces te stimuleren en bespoedigen. Deze yogavorm brengt je lichaam en geest namelijk in een diepe staat van ontspanning. En deze diepe rust zorgt voor herstel. Zowel van lichaam als van geest.

Als je een burnout hebt, dan heb je je lichaam en geest langere tijd chronisch overbelast waardoor systemen in je lichaam uit balans zijn geraakt. Onder andere je zenuwstelsel. Met als gevolg concentratieproblemen, geheugenproblemen en moeite met filteren van prikkels. Ook kan het zijn dat je door overmatige stress op je zenuwstelsel angst-/paniekaanvallen krijgt.

Overige lichamelijke systemen die in een burnout door chronische stress meestal uit balans zijn geraakt zijn hart- en bloedvatenstelsel (hoge bloeddruk), hormoonstelsel (uitputting, vermoeidheid of somberheid) of maag- en darmstelsel (chronische buikpijn of lekkende darm/PDS). Mogelijk zijn er klachten in al deze gebieden.

Yoga Nidra herstelt de balans in alle systemen in je lichaam. Het brengt intense, diepe ontspanning in je lichaam en geest en biedt zo stevig tegenwicht aan de langdurige stress.

Verder is uit de geneeskunde bekend dat vrijwel alle lichamelijke aandoeningen verslechteren door veel stress en dat herstellen van lichamelijke ziektes wordt bevorderd door rust en ontspanning.